Kijk je al een tijdje naar je achtertuin met de wens om er nét iets anders mee te doen? Zie je de tuinen van anderen dienen als een echt klein heiligdom onder de zon, en wil jij ook zo graag een tuin waar je heerlijk tijd in door kan brengen zonder dat je hoeft te stressen over het onkruid of die lelijke schutting? Dan ben je op de goede plek belandt. Lees hier alles over tuinen; van interieur design tot hoe jij de tuin van je dromen creëert, van nobelhout tot houten hekwerk. Lees je mee? 

 

De wensboom 

 

Een tuin is een heiligdom onder de zon, zoals de introductie al zei. Maar zoals veel dingen is een heiligdom persoonlijk; hoe maak je dus jouw eigen heiligdom? Dat doe je door jezelf een simpele doch overweldigende vraag te stellen: wat wil je van je tuin? Mocht je hier niet meteen een antwoord op hebben, denk hier dan over na; stel je iemand voor die het liefst elke zomeravond mensen ontvangt, en dit het liefst in de achtertuin doet. Die desbetreffende tuin heeft waarschijnlijk weinig gras en veel tegels, planten en bloemen ter decoratie, lichtjes en lampionnetjes voor de gezelligheid, en als focus een mooie tuinset en/of zitplek waar veel mensen tegelijkertijd comfortabel kunnen zitten, rondlopen en zijn. Contrasteer dit met iemand die graag de hele dag tuiniert; in die achtertuin staan juist de planten centraal, is er een stukje voor een moestuin en een plekje voor de rozen, en staat uiterlijk misschien op de tweede plek. Het is maar net wat je wil en wat je mooi vindt. Dus; wat wil je van je tuin? 

 

Trends & details 

 

Nu je een beetje weet wat je van je tuin wil kan je gaan nadenken over wat je mooi vindt. Wie weet ben je helemaal fan van natuurlijk nobelhout, en droom je over een prachtig houten hekwerk. Wat het ook is, onthoudt dat je beter klein kan beginnen. Het veranderen van de sfeer in een tuin is eenvoudiger dan het lijkt; vaak hoeft een ruimte niet helemaal omgeploegd te worden, maar zit het hem juist in de details. De toevoeging van een mooie schutting of hekwerk; het planten van nieuwe bloemen en/of struiken; de aanschaf van een loungeset die alles helemaal samenbrengt. Noem het maar op!

 

Jouw droomtuin is dus wat je er zelf van maakt. Luister naar jezelf, jouw wensen en jouw smaak, en begin klein. Tuinier ze!